Ritmus és hang

be local think global

Ismét az elején

img_7221_j-ma_solat.jpg

A Boban Markovic Orkestar, Lajkó Félix & Vołosi és a Romano Drom lemezei a World Music Charts Europe (WMCE) legújabb listájának első 20 albuma között. A hazai szcénának jól indult ez a nyár, hisz május óta az előbb említettek mellett a Babra, a Söndörgő új albumai is bekerültek a  WMCE Top 20-ba.

Ami nemzetközi viszonylatban egy kiadónak sem sikerült, az a Fonónak most igen: a rangos világzenei rangsor, a World Music Charts Europe első és második helyén a kiadó albumai találhatóak. Az első helyen a Boban Marković Orkestar MRAK című albuma, a másodikon pedig Lajkó Félix & Vołosi lemeze szerepel. A Romano Drom már nyolc hete van jelen a Top20-ban, a Give me wine című albumával, ami a Riverboatnál jelent meg. A WMCE listáját 27 ország 50 rádiós világzenei szakemberének, köztük két magyar - Marton László Távolodó és Weyer Balázs -  szavazatai alapján állítják össze és teszik közzé minden hónap 1-jén. 
A teljes WMCE lista itt tekinthető meg.

Boban Markovic és zenekarának lemeze második hónapja szerepel az első helyen, ezt korábban csak egy hazai kiadványnak sikerült elérnie 2013-ban, Lajkó Félix Mező című albumának. 
További felületek is az élvonalba sorolják a Fonó albumait. Az elsősorban a régió zenéit szemléző Balkan World Music Charts negyedéves listáját jelenleg a Lajkó Félix & Vołosi vezeti, az első tízben pedig további két Fonós album szerepel, a Babra és a Meybahar debütáló lemezei, illetve a Söndörgő márciusban megjelent Nyolc8Nyolc című munkája. A Söndörgő lemezbemutatójáról itt, a Babra lemezéről pedig itt írtunk. A teljes lista itt érhető

A világzene másik átfogó listáján, a 2015 óta létező Transglobal World Music Charts-onBoban Markovic Orkestar (MRAK)Lajkó Félix & Vołosi, Vaszi Levente és Vrencsán Anita (Gyimesvölgyi népzene Kostelekről), a Söndörgő (Nyolc8Nyolc) és Meszecsinka (Állj bele a mélybe) albumát lehet megtalálni a legjobb 40-ben.  

rh_tamogatas.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmuseshang.blog.hu/api/trackback/id/tr8414993782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kapcsolat, hirdetés, mindenmás: apostrophe.prod@gmail.com

Címkék

cimkefelhő
süti beállítások módosítása