Ritmus és hang

be local think global

Klubtól a Szigetig

66931687_1630172430446490_7928684725642723328_n.jpg

A nyitókép olyan, mint a Brian életéből egy jelenet, de nem az, hanem a ciprusi Monsieur Doumani tagjai néznek ránk a képről. Jelentkezzen aki már hallott ciprusi együttest Pesten! Senki? Akkor nekik és a fesztivál túladagolásban szenvedőknek ajánljuk a kedd esti (augusztus 6) klub koncertjüket.

A ciprusi Monsieur Doumani ekkor mutatkozik majd be a város egyik legjobb klubjában, a Lumenben. A nyolc éve alakult zenekar három lemezük anyagából válogat majd, de a hangsúly a tavalyi Angathin címűn van. Angathin magyarul tüskét jelent és a cím pontosan kifejezi a zenekar attitüdjét. Monsieur Doumani tagjai mindig érzékenyen reagálnak hazájukban és a világban tapasztalható társadalmi visszásságokra, a rasszizmusra, a korrupcióra. Dalaik vitriolos zenei agitációk az igazságtalanságok elleni lázadásra. A ciprusi hagyományokból merítő, egyéni hangszerelésű saját szerzeményeikben mindez sok humorral jelenik meg. 

Szerdán a Babra zárja a nyár elején indult Benczúr kerti esték népzenei sorozatot, amelyben az idén a Rézhúros Banda, a Magos, az Erdőfű és a Horsa Banda közreműködött. Most is lesz koncert, táncház, grill és fröccs. A Babrának az idén jelent meg a debütáló lemeze, ami idehaza és külföldön egyaránt komoly közönség és szakmai sikert ért el.  

Augusztus 11-én "hazai pályán" a szentendrei Városház téren lép fel a Söndörgő. A koncerten az idén tavasszal a zenei „történetmesélés” jegyében született Nyolc8Nyolc lemezt mutatják be. 

Augusztus 24-én a Dürer kertre figyel a világ, ahol a Besh o droM és a Csángálló lép fel. A hazai világzene két besorolhatatlan szabadcsapatának koncertjén mindent ki lehet táncolni, ami még bent maradt a nyárból!

Sziget (Augusztus 7-13). Tavaly óta nincs dedikált Világzenei Színpad, az idén a Global Village és a Hungarikum Village elnevezésű helyszíneken lehet találkozni nép-és világzenével. Az előbbiben többek között a következő koncerteket lehet behúzni: Monsieur Doumani, a finn Jaako Laitinen & Väärä Raha, az izraeli Quarter to Africa, a spanyol La Banda Morisca. A hazai mezőnyből, mások mellett Lajkó Félix, Lakatos Mónika és a Cigány Hangok, Zoord feat. Szokolay Dongó Balázs és Mogyoró Kornél és Parno Graszt & Bohemian Betyars lép fel.

Hungarikum falu táncházában Szalonna és Bandája, a Fanfara Complexa, a Poklade, a Fonó zenekar, a Berka, Mihó Attila és a Banda, Jobbágy Balázs és a Banda játszik, valamint a Turai Hagyományőrző- és Ifjúsági Táncegyüttes, a Corvinus Táncegyüttes és erdélyi hagyományőrző zenészek és táncosok lépnek fel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmuseshang.blog.hu/api/trackback/id/tr3614994096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kapcsolat, hirdetés, mindenmás: apostrophe.prod@gmail.com

Címkék

cimkefelhő
süti beállítások módosítása