Ritmus és hang

be local think global

Szilágyi Áron klippremier - Energy

doromb_2.jpg

Szilágyi Áron és zenekara a Zoord néhány napja még a MÜPA-ban a Népzene ünnepén varázsolta el a közönséget, most pedig már Áron szólólemezéről tudunk hírt adni.


A munka még tavaly októberben kezdődött Varsóban, akkor csak öt szám készült el, mivel Áron csak egy EP-ben gondolkozott. Végül egy teljes lemezanyag állt össze, ami Organic doromb címmel jelenik majd meg. A felvételeken természetesen a világ egyik legrégebbi és legegyszerűbbnek tűnő hangszere, a doromb van a középpontban, egy-egy számban 8-12 féle doromb is megszólal. Az albumot Rafal "Praczas" Kolacinsky producer segítségével rögzítették, aki a korábban a Zoord lemezén is dolgozott. (A lemezről és a zenekarról korábban itt írtunk.)

"A hangokat aprólékos munkáéval gyurmáztuk össze sok doromb hangjából, de szempont volt, hogy a számok folyamatban is játszhatóak legyenek, élőben is működjön a produkció.  Legközelebb február 2-án Tallinban, utána február 9-én a BITS Egyetemen (Goa, India), majd február 10-én Arambolban egy fesztiválon (Goa, India) mutatom be." - mondja Áron harmadik szólólemezéről, amelyen minden hangszert ő szólaltat meg.

Az első klipet, az Energy című számhoz egy elhagyatott kelenföldi hőerőmű vezérlőtermében vették fel.
 

 

 Ha tetszett a cikk, kövesd a blogot itt és oszd meg ismerőseiddel is. Kösz!

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmuseshang.blog.hu/api/trackback/id/tr7613597215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kapcsolat, hirdetés, mindenmás: apostrophe.prod@gmail.com

Címkék

cimkefelhő
süti beállítások módosítása