Ritmus és hang

be local think global

Szezon
Programajánló #4

 kendall-jenner-tattoo-19-650x650_1.jpg
A Pont Fesztivállal indult a hónap elején a fesztivál szezon. Az április továbbra is jó koncerteket tartogat, nem is beszélve a májusról és a nyári hónapokról. A követhetetlenül gazdag választékból itt van néhány, amelyekre érdemes lesz majd benézni, mert a Muzsikás bejárja az országot, a két Szokolay Kodály előtt tiszteleg, Budapesten tangó lesz majd Folk Fest, a hagyomány és a modern formák kettőssége mentén indul a Médiawave, és kész a Világzenei Nagyszínpad programja.

Országos turnéra indul a Muzsikás együttes

Különleges műsorral indul országos turnéra a Muzsikás. Az együttes Allegro Barbaro című tavaszi körútjának hangversenyein felváltva, egymást kiegészítve, és egymás hatását felerősítve szólal meg a népzene, népdal, valamint Kodály és Bartók zongoradarabjai. "Egységes koncerteket szeretnénk, amelyeken a darabok a lehető legtermészetesebb módon folynak egymásba. Ezzel a műsorral sokat utaztunk már a világban, de a mostani változat kicsit új, az egész jobban összekapcsolódik, mint a korábbi verzió" - mondta Hamar Dániel. A zenekar partnere a Liszt-díjas zongoraművész, Fülei Balázs lesz. A produkció további közreműködői Petrás Mária énekes, Farkas Zoltán és Tóth Ildikó táncos. A turné helyszíneit itt találod. 


Ködellik a Mátra - Szokolay Balázs és Szokolay Dongó Balázs koncertje Kodály Zoltán tiszteletére

Szokolay Dongó Balázs facebook oldalán olvasható gondolatait idézem ajánlónak: "Két Szokolay. Kodály, népzene, népdalfeldolgozás.Azt hiszem a név egyezés okozta károsodást már rég ledolgoztuk, s létrejött valami különös füstös hang. Ajánlom szeretettel! Közreműködik Agócs Gergely, Navratil Andrea, és a Liszt Ferenc Kamarazenekar." A videóból még többet megtudhatsz!


Daniel Melingo Budapesten

A Buenos Aires és Montevideo külvárosaiból induló tangó egyik kortárs képviselője, Daniel Melingo lép fel Budapesten. " Daniel Melingo (...) Valószínűleg egy pohár vizet is olyan hangon kér, hogy arról az embernek azonnal egy félhomályos Buenos Aires-i utca jut eszébe, amin éppen négy tangózó láb karcolja a macskaköveket. Mély, kicsit nyers, de mégis szenvedélyt sejtető, valódi hang." A koncertről minden további információ itt.


 

Médiawave együttlét


Az együttlét és a nyitottság a két legfontosabb üzenete a komáromi Monostori Erődben kezdődő eseménynek. "Azt várjuk, sőt kérjük az érkezőktől, hogy ők is gondoljanak arra, hogy a saját testükön, fizikai valójukon kívül mivel járulhatnak hozzá az „együttlét” magasabb szintre emelésében."  Nemzetközi filmfesztivál, zenei és közösségi programok segítik mindezt. Részletek a Médiawave oldalán.


Öt napos lesz a Budapest Folk Fest

Május 24-28 között lesz az idei fesztivál, ahol többek között fellép a BaBa ZuLa, a Mahala Rai Banda, Sena, a Vlatko Stefanovski & Theodossii Spassov duó. A fesztivál oldalán részletesen böngészheted a programot.


Végleges a Világzenei Nagyszínpad programja

A 25. Sziget alkalmából egy olyan „best of” programmal ünnepel a Világzenei Nagyszínpad, amely felvonultatja a színpad eddigi legnagyobb sikereit és bemutatja a világzene legfrissebb produkcióit. Ők azok:

Goran Bregovic Wedding And Funeral Band, Leningrad, The Klezmatics, Roy Paci & Aretuska, Tamikrest, PASO, Bixiga 70, Söndörgő, Mokoomba, Romengo, DakhaBrakha, Lajkó Félix feat. Óperentzia, Orchestre National de Barbés, Parno Graszt, Gaye Su Akyol, Marta Ren & The Groovelvets, Orkesta Mendoza, Zoufris Maracas, Besh o droM, Hanggai, Chico Trujillo, Jewish Monkeys, Kerekes Band, Magnifico, John Langan Band, La Gapette, Firkin, La Caravane Passe, Electrorumbaiao, Zoord, Bohemian Betyars 

Playlist szinte az összes fellépőtől egy-egy számmal.




 

 

nka_csak_logo_cmyk.jpg 




A cikk megjelenését az NKA Halmos Béla Program Ideiglenes Kollégium támogatta.

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmuseshang.blog.hu/api/trackback/id/tr1212417659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kapcsolat, hirdetés, mindenmás: apostrophe.prod@gmail.com

Címkék

cimkefelhő
süti beállítások módosítása