Ritmus és hang

be local think global

Első legény
Néptánc Tudástár

halling1.jpg


Tudod, hogy mi az a druzsbatánc, a fércelés, a szarkatánc vagy a furiant. Jártál már gyermeklakodalomban vagy macskabálban? Tisztában vagy azzal, hogy a habanera, a halling, a ranče honnan származik és ki is az első legény?

Ha nem, akkor itt egy kis segítség. 

Az elmúlt öt-hat évben néptánckutatók és munkatársaik mintegy húszfős közössége összeállította a interneten elérhető, keresztkapcsolatos adatbázisokból álló Néptánc Tudástárat. A folyamatosan bővülő kétnyelvű Tudástár az MTA BTK Zenetudományi Intézet Néptánc Archívumának adatait és egyes dokumentumait adja közre. A Tudástár nyitóoldalán négy szöveg érhető el, amely bemutatja magát a Néptánc Tudástárat, a Néptánc Archívumot, a közölt adatok jellegét, valamint a Tudástár összeállításában részt vevő kutatókat és munkatársaikat. Az almenükben többek között filmek, fotók, adatmutató és lexikon is található. 

 





 

 

 

nka_csak_logo_cmyk_1.jpg





A cikk megjelenését az NKA Halmos Béla Program Ideiglenes Kollégium támogatta.

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmuseshang.blog.hu/api/trackback/id/tr4312137617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kapcsolat, hirdetés, mindenmás: apostrophe.prod@gmail.com

Címkék

cimkefelhő
süti beállítások módosítása