Ritmus és hang

be local think global

Legyél menő!

open_call.png

Még a tavasszal olvastam itt (az egyik kedvenc blogom), hogy naponta 40 ezer új dal jelenik meg csak a Spotify-on! Ez csak a Spotify és még nem beszéltünk a YouTube-ról, a iTunes-ról, a Deezerről és a többi csatornáról. A cikk kapcsán azon gondolkoztam, hogy mennyi munka, mekkora kitartás. szerencse, tudás és mennyi pénz kell ahhoz, hogy ebből az átláthatatlan halmazból valaki kiemelkedjen és ideig-óráig  - vagy az örökkévalóságig! - róla beszéljenek, őt hallgassák, ő legyen a menő.

A dolog persze nem annyira elkeserítő és reménytelen, mint amilyennek elsőre látszik. Nincs kész recept, de abban megegyezhetünk, hogy nem árt minél több ismeretet, tapasztalatot, kapcsolati tőkét begyűjteni és az adódó forrásokat optimálisan felhasználni. Ja és mindehhez nem hátrány egy értékelhető repertoár, ami nem csak a nagymamának, a szűlőknek és a szűk haveri körnek tetszik. Érdemes arra törekedni, hogy rajtuk kívül a kezdetekben legalább még 20-30 ismeretlen arc is tapsolgasson a koncert végén. Mindehhez nem árt egy ügyes menedzser sem, aki intézi az ügyeket. A terjengős bevezetőt követően következzen két olyan projekt, amelyek sokat segíthetnek azoknak, akik valamit kezdeni akarnak magukkal a zenei piacon.

A World Pitch zenei képzési program a világzene területén valamenyire otthonosan mozgó szakemberek számára indul. Az egy szemeszter időtartamú zenei képzés  a Music Moves Europe keretein belül valósul meg. 

A program egyedi képzés, ami betekintést nyújt a világzene minden lényeges aspektusába: menedzsment, ügynökségi munka, programstruktúra- és szervezés, PR, újságírás, tudományos munka. Ehhez társulnak egyéni tréningek, workshopok, fizetett gyakornokság Európa elismert intézményeinél és szakembereivel. A jelentkezők résztvesznek a világzene két meghatározó fesztiválján, a tamperei WOMEX 19-en és a Balkan Trafikon.
Minden bizonnyal jót tesz a projektnek, hogy olyan partnereket tudhat maga mellett, mint a világzene jól ismert brüsszeli helyszíne, a Bozar, az amszterdami promoter, az Earth Beat, az egyik legjobb finn ügynökség a Maetka, a Veszprém 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt és a WOMEX

A képzés 2019 októberétől, 2020 áprilisáig tart. A program honlapján elérhetők a partnerintézmények és oktatók, a részletes programterv,  illetve a pályázásról is bővebb információt tudhatsz meg. A pályázatok benyújtási határideje 2019. szeptember 16. 

A másik lehetőség már ismert, hisz az NKA Halmos Béla Kollégium pályázatai imár három éve segítik a szcéna szereplőit. Augusztus 1-én megjelentek az új pályázati kiírások.  

Zenészként portfóliód fejlesztésére, hazai, Kárpát-medencei és külföldi programok költségeire kérhetsz támogatást. Népzenei koncertsorozatok, nagykoncertek, megrendezésére, egyesületként, programhelyszínként és zenészként is pályázhatsz. Támogatnak népzenei táborokat és konferenciákat, népzenével foglalkozó médiumok számára a tartalomgyártás költségeihez járulnak hozzá. 
Az idei évben az ideiglenes jelzőt elhagyó NKA Halmos Béla Program Kollégium nyílt pályázati kiírására egy hónapig lehet benyújtani pályázatot.  Az eddigi évekhez hasonlóan hangsúlyt kapott a nemzetközi színtér – népzenei szólisták és együttesek pályázhatnak külföldi koncertek, turnék megvalósítására, hogy zenéjüket magyar nyelvterületen kívül is többen megismerhessék.
Ezúttal is fontos fejlesztendő terület, hogy a néptáncegyüttesek megfelelő minőségű zenei kísérettel mutatkozhassanak be, így az élőzenés bemutatók zenei kíséretére vagy éppen stúdiófelvételre is nyerhető finanszírozás. Ezen kívül továbbra is előtérben maradt az oktatás, konkrétabban a népzenei képzési programok támogatása. De pályázat nyújtható még be a média részéről is – pályázni lehet új vagy már létező tematikus műsorral, ami a népzene népszerűsítését szolgálja.

benyújtási határidő: 2019. szeptember 2. éjfél. Részletek az NKA honlapján.

rh_tamogatas.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmuseshang.blog.hu/api/trackback/id/tr7215001368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Naptár

szeptember 2020
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Kapcsolat, hirdetés, mindenmás: apostrophe.prod@gmail.com

Címkék

cimkefelhő