Ritmus és hang

be local think global

Pénz, paripa

nepzene_menukep_0.jpg

Az elmúlt év végén voltak olyan hírek, hogy január elsejével megszűnik az NKA. Aztán mégis megúszta, de nem lehet tudni, hogy az ötletet végleg elvetették a döntéshozók vagy csak prolongálták.
Mindeközben a Halmos Béla Program Kollégium döntött, erről is írunk. Az idén Budapestre jön a WOMEX és érdemes rákészülni. Februárban workshop lesz zenészeknek és zenekaroknak. Végül a Fonó programja elsősorban a népzene és néptánc kedvelőknek szól, de azt sem zavarják haza, aki aznap este ábrándult ki végleg a black metálból és gyökeres változásokra vágyik. 

A napokban kikerültek a Halmos Béla Program őszi pályázati ciklusának eredményei. A korábbi évek után idén is népzenei szólisták és együttesek, illetve külföldi koncerthelyszínek nyújthattak be pályázatot külföldi országban megrendezésre kerülő koncertek, turnék megvalósítására, továbbá népzenei táborok támogatására, belföldi népzenei/világzenei koncertek, koncertsorozatok megrendezésére, illetve szólisták, együttesek népszerűsítésére, portfólió kialakításra lehetett pályázni.

A friss nyertesek listája itt és a Kuratórium közleménye pedig alább olvasható.
Az előbbit azért érdemes átböngészni, mert ha pályáztál, lehet, hogy nyertél, ha nem pályáztál, akkor láthatod, hogy a szintér szereplői mire készülnek, esetleg kivel tudsz kooperálni később, kinek a munkájába, projektjébe tudsz részt venni, de semmiképpen ne haragudj rájuk, hogy egy kis pénzhez jutottak. Ha mindez nem játszik, akkor arra biztos jó a lista átnézése, hogy ötleteket szerezz a következő pályázati ciklusig. Akkor nézzük a Kuratórium közleményét

Kedves pályázók! 
A Halmos Béla Program Kollégiuma legutóbbi pályázati felhívására összesen közel négyszer akkora összegű pályázati igény érkezett be, mint amekkora pályázati keret a Kollégium rendelkezésére állt. Emiatt a legtöbb esetben olyan döntés született, melyben a pályázók által igényelt összegnél jóval kevesebb támogatást tudott csak megítélni a Kollégium.Felhívjuk ugyanakkor pályázóink figyelmét arra, hogy az NKA pályázati rendszerén keresztül -indokolt esetben- van lehetőség az eredeti pályázat módosítására, kérelem benyújtásával. Ennek módjáról itt tájékozódhatsz!

82874289_10158014434942431_2405390588674310144_oww.jpg

2020 október 21-25 között  ismét Budapesten kerül megrendezésre a WOMEX.
Hogyan Womexelj? címmel február 19-én zenei felkészítő workshopot szervez a Hangvető, a Hagyományok Háza és a Halmos Béla Programiroda a budapesti Womexhez kapcsolódóan.
Zenészek, zenekarok!
Az idei Womexre március 13-ig jelentkezhettek; egyebek mellett ehhez is segítséget nyújt a magyar és külföldi szakemberek útmutatása a workshopon. Megmutatják, hogyan érdemes pályázni a showcase fesztiválokra, magyar és külföldi szakemberek segítenek a pályázatok és kommunikációs anyagok összeállításában, a korábbi Womexeken szereplő magyar zenészek pedig beszámolnak a tapasztalataikról. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 
A részvételi szándékotokat 2020. február 15-ig várják a registration@hangveto.hu email címre.
A részletes programot itt találjátok. 

 

A végére maradt a szórakozás. Talán sokak figyelmét elkerülte a FolkEmbassy-klubja, amely minden hónap utolsó keddjén kerül megrendezésre a Fonóban. A szervezők célja, hogy ne csak egy táncházra térjenek be az érdeklődők, hanem beszélgessenek egymással a szcénát érintő kérdésekről is. A következő tematikák köré vannak rendezve ezek az alkalmak. 

„Revival adatközlők” 

A zenész, énekes, táncos hagyományőrző mesterek – oly életidegen elnevezéssel: adatközlők – sorra költöznek az égi táncházakba... Olyan vendégekkel, „Revival adatközlők”-kel beszélgetünk a táncházmozgalom szárba szökkenésének időszakáról, akik e mesterek közelségében ismerhették meg azt a paraszti világot, amelyben táncaink, dalaink születtek. Az általuk közvetített történetek, élmények, tapasztalatok mindnyájunk számára útmutatással, szellemi táplálékul szolgálhatnak.

„FolkAréna” 

Minden második alkalmat egy-egy olyan témának szentelünk, amelyről a mozgalom meghívott közösségvezetői, szakmai irányadói egymástól többé vagy kevésbé eltérő nézőpontot képviselnek. A felvetett gondolatok segíthetnek abban, hogy aki akar, tudatosabban formáljon véleményt egy-egy kérdésben. Ezek az alkalmak a „FolkAréna” alcímet viselik, a beszélgetésekbe reményeink szerint majd a közönség is aktívan bekapcsolódik.

A következő FolkAréna január 28-án lesz, ahol a téma: "A táncházmozgalom és néptánc a színpadon". 
Vendégek: Kovács Norbert ’Cimbi’ és Moussa Ahmed
A házigazda, illetve a beszélgetések moderátora: Rosonczy-Kovács Mihály, a FolkEmbassy zenekarvezetője. 

rh_tamogatas.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmuseshang.blog.hu/api/trackback/id/tr1415421874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kapcsolat, hirdetés, mindenmás: apostrophe.prod@gmail.com

Címkék

cimkefelhő
süti beállítások módosítása