Ritmus és hang

be local think global

Budapest Ritmo showcase - Pályázati felhívás

music-photography-22.jpg

Az elmúlt néhány hónapban kicsit halványabban, de az elmúlt években igen erősen reprezentálták magukat a hazai folk- és világzenei szcéna szereplői a World Music Charts Europe-n, a világzene legrangosabb listáján. Jó lemez, jó zenekar, jó promóció, elérhető források, kitartás és még vagy öt tucat dolog kell ahhoz, hogy egy zenekar neve megjelenjen például egy ilyen listán vagy egy menő fesztivál line-upján. 

A nyomulást már érdemes elkezdeni valahol az első 5-8 saját szám megalkotása környékén. Ekkor kell megmutatni a produkciót kisebb, nagyobb fesztiválokon és/vagy szakmai rendezvényeken, mert könnyen ez lehet a "jókor vagy jó helyen" faktor. Ilyen jó hely lehet pl. a Budapest Ritmo Showcase napja, amit idén is a Szimplában rendeznek október 3-án. 

A 2019-ban negyedszerre megrendezésre kerülő Budapest Ritmoval - ami a világzene egyik legnagyobb rendezvénye a közép- és kelet-európai térségben - korábban mi is foglalkoztunk.

Tehát a fesztivál előtti napon 3 magyar és 3 térségbeli együttes léphet fel a Showcase-n. A fellépőket egy ötfős nemzetközi szakemberekből álló zsűri választja ki a jelentkezők közül. A program másnapján a zenekarok személyesen találkozhatnak a zsűrivel, akik egy speed dating eseményen visszajelzést adnak a koncertről, a pályázati anyagról és tanácsokkal segítik a zenekart a nemzetközi piacon való előrelépésben. 
A showcase nap fellépői meghívást kapnak egy networking vacsorára is, amelyen a Budapest Ritmo szakmai programjának meghívottjaival találkozhatnak. A showcase fellépők bérletet kapnak a fesztivál további programjaira, így részt vehetnek a szakmai konferencián és a koncerteken is.

A pályázatról minden információt megtaláltok a pályázati kiírásban, a fesztivál honlapján! Jelentkezési határidő: 2018. március 24 éjfél.

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmuseshang.blog.hu/api/trackback/id/tr1214664187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kapcsolat, hirdetés, mindenmás: apostrophe.prod@gmail.com

Címkék

cimkefelhő
süti beállítások módosítása