Ritmus és hang

be local think global

Hagyomány és Divat – Juhász Áron bőrműves

 i8cobs7svoosd.jpg

Juhász Áron népi bőrműves és szíjgyártó-nyerges táskái és övei biztosak lehetünk benne, hogy nem kopnak el és nem esnek szét egy nyár alatt, de még öt nyár alatt sem. Műhelyében járva megcsodáltuk a bőrtermékek változatos alapanyagait, eszközeit és azt a végtelen türelmet, amellyel egy-egy részletgazdag darab kimunkálásra kerül.

Juhász Áron bőrműves napfényes birodalmába nővére, a szintén kézművességgel is foglalkozó Juhász Réka révén jutottunk el, hiszen csak néhény méter választja el a testvérek műhelyének ajtaját, azonban egész más munkafolyamatok zajlanak a két fiatal munkaasztalán. A népi díszítéstechnikát sajátos felfogásban Áron is alkalmazza, és fontos számára is, hogy maradandó értéket alkosson. Megismerkedtünk nem mindennapi segédjével is, aki látogatásunkkor épp szakállas agáma képében napozott a tervezőasztalon.

Ha tetszett, kövesd a blogot itt és oszd meg ismerőseiddel is. Kösz!

rh_tamogatas.jpg

Az előző bejegyzésben Juhász Rékai ruháiról láthattatok egy videót, nem véletlen: a blogon a hagyomány és divat témakörét összemosva olyan kézműveseket és tervezőket szeretnénk bemutatni, akik a jelenkor trendjeit nem figyelmen kívül akarják hagyni, hanem vele, benne képesek érvényesíteni és megvalósítani egyedi stílusú alkotásaikat, saját ötleteiket, miközben szorosan kapcsolatban állnak a tradícionális technikákkal, legyen az az anyagválasztás, mintázatok, szimbólumok használata, formavilág vagy akár az újrafelhasználhatóság. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmuseshang.blog.hu/api/trackback/id/tr3915344820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kapcsolat, hirdetés, mindenmás: apostrophe.prod@gmail.com

Címkék

cimkefelhő
süti beállítások módosítása