Ritmus és hang

be local think global

Megint jönnek, hangoskodnak!
Programajánló #6

f095dbd6f2c9561bf4b014d1d2a6f446_1.jpg

Ősz eleji túlélőkészlet nép- és világzene rajongóknak.

 


09.23. Mercedes Peón - MÜPA

galiciai világzene legnagyobb alakja Mercedes Peón lép fel a MÜPA-ban. Negyedik lemezét a Deixaas-t mutatja be. 



09.26. Meridian Brothers - Akvárium Klub

Majdnem napra pontosan egy éve ők zárták a tavalyi Budapest Ritmot. Ismét pszichedelikus cumbia őrület Kolumbiából. 

 

09.26. és 09.28. Góbé - Zeneakadémia, Fonó

Az 10 éves fennállását ünneplő Góbé dupla koncertet ad. Először a Zeneakadémián "akusztikus, autentikus" műsorral (jelentsen ez bármit is), majd két napra rá a Fonóban újrázik, azoknak akik az elsőről lemaradtak volna. Itt már jobban elengedik magukat...


09.30. 20 éves az Utolsó Óra gyűjtés - Fonó

Húsz éve kezdődtek Európa legnagyobb egységes hangszeres népzenei gyűjteményének, az Utolsó Órának felvételei a Fonóban. A Hagyományok Háza és a Fonó Budai Zeneház szeptember végétől jubileumi sorozattal készül, amelynek keretében az adatközlő mesterek mellett bemutatják a fiatal generációt is.
A koncertsorozat Versendi Kovács József mohácsi tamburás és tanítványainak műsorával és tamburás-vonós táncházzal  kezdődik szeptember 30-án a Fonóban. Korábbi írásunk az Utolsó Óra gyűjtésről itt.

 

10.01.  Chalaban lemezbemutató - MÜPA
 

A Chalaban új lemezét a Gleimimt mutatja be. Gleimim, a zenekar vezetőjének, marokkói származású, 1998 óta Magyarországon élő Saïd Tichiti szülővárosának, Guelmim beceneve. Itt találkozik a berber kultúra az arabbal és afrikaival.


10.06-08. Budapest Ritmo - Akvárium Klub, Szimpla

Ismét Budapest Ritmo. "Meglepő egymásra találások, egyszeri csodák és felfedezések fesztiválja" lesz az idei.
Ezúttal az Akvárium és a Szimpla ad otthont a három napos rendezvénynek. 
Lajkó Félix a lengyel Volosival, a Söndörgő az Amsterdam Klezmer Banddel, Harcsa Veronika a Transglobal Undergrounddal és a Fanfara Tiranával, Mitsoura Mónika „Mitsou” a tunéziai Jawhar-ral lép fel. A showcase-n a Meszecsinka, a Csángálló és az Etnorom mutatkozik be cseh, szlovák és szerb-horvát-bosnyák zenekarok társaságában. Itt lesz többek közt Boris Kovač, a legendás Amparanoia, a zimbabwei Mokoomba, illetve itt mutatja be szólólemezét a Romanimot, Lakatos Mónika, a Romengo énekesnője. Jönnek még zenészek Örményországból, Franciaországból, a Zöld-Foki Szigetekről, a Közel-Keletről, Közép-Kelet Európából, Afrikából, Dél-Amerikából. Részletes program itt.  

A bejegyzés trackback címe:

https://ritmuseshang.blog.hu/api/trackback/id/tr612884224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Facebook oldaldoboz

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kapcsolat, hirdetés, mindenmás: apostrophe.prod@gmail.com

Címkék

cimkefelhő
süti beállítások módosítása